Brassband De Nije Bazún

Brassband de Nije Bazún

Brassband De Nije Bazún

In 1980 is brassband de Nije Bazún uit Britsum opgericht. De band komt uit in de derde divisie. De laatste jaren heeft de Nije Bazún vele successen gekend. Zo zijn er mooie resultaten geboekt op de Nederlandse Brassband Kampioenschappen. Het hoogtepunt werd november vorig jaar behaald, toen op het bondsconcours in Drachten met 91 punten promotie en onderscheiding werd behaald in de 3e divisie, waarbij ook de koraalprijs mee naar Britsum ging.

Naast de wedstrijdelementen richt de Nije Bazún zich door middel van haar concerten op een heel breed publiek. In samenwerking met verschillende artiesten, bands, rappers en koren is de Nije Bazún van alle markten thuis. Zo worden er jaarlijks diverse concerten gegeven; het donateursconcert in het voorjaar, het havenconcert in juni en het kerstconcert in december.

Ook de jeugd van Britsum staat altijd centraal tijdens deze optredens. Met het jeugdorkest, de Band 4 You(th), steekt de vereniging veel tijd en energie in de jeugdopleiding en de doorstroom naar het A-orkest.