Dirigent Piet van der Heide

foto-piet

 

Piet begon zijn muzikale loopbaan bij Streekmuziekschool ‘De Wâldsang’ in Buitenpost, waar hij cornet-en pianoles kreeg en al op 15-jarige leeftijd in het schoolorkest (brassband De Wâldsang ) mocht spelen. Met dit orkest heeft Piet gedurende 12 jaar heel wat successen meegemaakt.

In 1981 begon hij aan de vakopleiding van het Conservatorium te Leeuwarden, waar hij afstudeerde in de hoofdvakken trompet en hafabra directie. In 1996 begon hij aan zijn studie voor het groot diploma hafabra directie aan het Conservatorium van Amsterdam.

Piet is door de jaren heen werkzaam geweest bij verschillende muziekscholen en orkesten in Friesland. Momenteel is Piet als docent koper verbonden aan muziekschool Opus3 te Dokkum en Cultuurcentrum de Wâldsang te Buitenpost. Het lesgeven aan de jeugd, iets waar hij enorm veel plezier uit haalt, maar ook het dirigeren en arrangeren is zijn passie.

Inmiddels is Piet van der Heide alweer 8 jaar dirigent van brassband De Nije Bazún uit Britsum. Samen zijn er mooie resultaten behaald en is er een stijgende lijn merkbaar, mede door de muzikaliteit van de dirigent.