Kerstconcert Franeker

De kerst in Franeker komt tot leven met een concert van Sjonggroep Waadwyn uit Wijnaldum. Samen met Brassband De Nije Bazún uit Britsum en zanger / gitarist Dick Raat verzorgt dit koor op 18 december een kerstconcert in de Martinikerk in Franeker.

Sjonggroep Waadwyn

Sjonggroep Waadwyn is begin 2010 ontstaan door het samengaan van de plaatselijke koren uit Ried en Wijnaldum. Later sloten zich ook enkele leden van het voormalige opera- en operettekoor aan. Het koor telt ongeveer 35 leden en heeft een breed repertoire. Ook in het aanstaande Kerstconcert zal het koor hun muzikale oriëntatie en vooral hun plezier in het zingen duidelijk laten horen. Dit alles onder de bezielende begeleiding van de dirigent Simon Bouma.

btrDe Nije Bazún, onder leiding van Piet van der Heide heeft in de de Friese muziekwereld naam gemaakt, niet in het minst door hun succesvolle deelname aan tal van concoursen.

Dick RaatDick Raat is een enthousiaste professionele muzikant en artiest. Deze muzikale duizendpoot die zich moeiteloos aanpast aan haast elke denkbare situatie zal ook bij dit Kerstconcert zijn beste (en gepaste) muzikale beentje voorzetten.

 

 

kerstconcert wordt opgenomen door Radio Eenhoorn. Klik hierlogo-voor-website-waadwyn om het radiospotje te beluisteren.
Radio Eenhoorn is de lokale omroep van Menameradiel, Het Bildt en Franekeradeel

Het Concert van 18 december belooft een mooi maar ook een leuk muzikaal kerstfeest te worden met vooral bekende “evergreens”